Söz

Zaman Temalı Özlü Sözler

Zaman Temalı Özlü Sözler

Zaman Temalı Özlü Sözler

Hayatta en değerli olan zamandır; kime hediye ettiğine dikkat et.

— Özdemir Asaf

Hiç tam zamanında yaşamayan, nasıl tam zamanında ölsün ki? (Böyle Söyledi Zerdüşt, Friedrich Nietzsche)

Erkek korksun kadından, kadın sevdiğinde: o zaman her şeyi feda eder kadın ve başka hiçbir şeyin değeri kalmaz gözünde. (Böyle Söyledi Zerdüşt, Friedrich Nietzsche)

Yükselmek istediğiniz zaman yukarıya bakıyorsunuz. Oysa ben, yükselmiş olduğumdan aşağıya bakıyorum. (Böyle Söyledi Zerdüşt, Friedrich Nietzsche)

Aşkta her zaman biraz delilik vardır. (Böyle Söyledi Zerdüşt, Friedrich Nietzsche)

Ve bir zamanlar dans etmek istemiştim: tüm göklerin üzerinde dans etmek istemiştim daha önce hiç yapmadığım gibi. (Böyle Söyledi Zerdüşt, Friedrich Nietzsche)

Her zaman her şeyi anlamışımdır, ölüm dışında. (Aşk ve Öbür Cinler, Gabriel Garcia Marquez)

En çok yandığım da, bunca zamanı yitirmiş olmamız. (Yüzyıllık Yalnızlık, Gabriel Garcia Marquez)

Her zaman ölüden yana olmak gerek. (Kırmızı Pazartesi, Gabriel Garcia Marquez)

Zaman nasıl da geçiyor… Bu korkunç bir şey! (Yüzyıllık Yalnızlık, Gabriel Garcia Marquez)

Gerçek üzüntü ne zaman başlar biliyor musun? Yaşın kadar yaşamadığını anladığın an. (Yüzyıllık Yalnızlık, Gabriel Garcia Marquez)

Aynı ırmağa giren kişilerin üzerinden her zaman farklı sular akar. (Benim Hüzünlü Orospularım, Gabriel Garcia Marquez)

Ahlâk da bir zaman sorunudur. (Benim Hüzünlü Orospularım, Gabriel Garcia Marquez)

İnsan hiçbir zaman inancını tam olarak yitirmez, içinde hep bir kuşku kalır. (Aşk ve Öbür Cinler, Gabriel Garcia Marquez)

Her zaman söylemişimdir kıskançlık gerçeklerden daha fazlasını bilir diye. (Benim Hüzünlü Orospularım, Gabriel Garcia Marquez)

En büyük hatan ne biliyor musun kızım? Özeleştiri yapmayı bilmiyorsun. Kendini her zaman haklı görüyorsun. (Yüzyıllık Yalnızlık, Gabriel Garcia Marquez)

Bu gecikmiş gözyaşlarıyla, aşkın büyüsünü bozmamak için zamanında ağlayamadığı bir ölüye olan borcunu ödediğinin farkındaydı. (Yüzyıllık Yalnızlık, Gabriel Garcia Marquez)

Zamanında gösterilen bir kuşkudan daha yararlı bir şey olamaz. (Aşk ve Öbür Cinler, Gabriel Garcia Marquez)

Hiçbir zaman çok geç sayılmaz. (Albaya Mektup Yok, Gabriel Garcia Marquez Sözleri)

Hiçbir zaman söyleyecek fazla sözüm yoktur, onun için susarım. (Yabancı, Albert Camus)

Toplumumuzda tutku yerine geçen açgözlülük her zaman güldürmüştür beni. (Düşüş, Albert Camus)

Hiçbir insan, hiçbir zaman kendini olduğu gibi anlatmayı göze alamaz. (Denemeler, Albert Camus)

Şimdiki zamanın cehennemi, onun ülkesi burasıdır artık. (Sisifos Söyleni, Albert Camus)

Ya zamanla birlikte yaşar ölürsün ya daha yüce bir yaşam uğruna zamanın dışına çıkarsın. (Denemeler, Albert Camus)

Ama kimse, hiçbir zaman, başına neler geleceğini bilemez ki! (Yabancı, Albert Camus)

Ne de olsa insan her zaman biraz suçludur. (Yabancı, Albert Camus Sözleri)

Kendimiz olmaya zamanımız yok. Ancak mutlu olmaya zamanımız var. (Mutlu Ölüm, Albert Camus)

İnsanın her zaman isteyebileceği ancak zaman zaman bulacağı bir şey varsa, o da insan sevgisidir. (Denemeler, Albert Camus)

Hiçbir zaman yaşamayı öğrenme gereksinimi duymadım. (Düşüş, Albert Camus)

Yaşama nedeni denilen şey, aynı zamanda çok güzel bir ölme nedenidir de. (Sisifos Söyleni, Albert Camus)

Çoğu zaman kendimize benzeyen ve zayıf yanımızı paylaşan kimselere açarız içimizi. Demek ki kendimizi düzeltmeyi ya da iyileştirmeyi istemeyiz. (Düşüş, Albert Camus)

Onu zahmetsizce unutmam için gerçekten çekip gitmesi yetiyordu, tıpkı onu, yeniden dönmeye karar verdiği zaman unuttuğum gibi. (Düşüş, Albert Camus)

Her zaman benden daha tutsak birisi vardır. (Veba, Albert Camus)

Aynı zamanda hem kadınları, hem adaleti sevmeyi başarıyordum, ki pek kolay bir iş değildir bu. (Düşüş, Albert Camus)

Derin duygular da büyük yapıtlar gibi bilinçli olarak söylediklerinden daha fazla anlam taşır her zaman. (Sisifos Söyleni, Albert Camus)

Yürek bu efendim, yıpranıp gidiyor zamanla. (Yanlışlık, Albert Camus)

Sevgi her zaman ıstırap çeker, hiçbir zaman ne gücenir ne de intikam almaya çalışıɾ. (Mahatma Gandhi Otobiyografi, Mahatma Gandhi)

Her sabah kalktığım zaman kendi kendime şöyle söz veririm: Dünya üzerinde vicdanımdan başka kimseden korkmayacağım. (Mahatma Gandhi Otobiyografi, Mahatma Gandhi)

Eğer bir kimse duyguları ve sebeplerini anlamaya çalışırsa onların cazibesine tutulur, onları arzu eder. Arzu azılı tutkuları ateşler, tutku korkusuzluğu. O zaman akıl baştan gider, asıl amaçlar yok olur. Amaç da, akılda, insan da yok olur. (Mahatma Gandhi Otobiyografi, Mahatma Gandhi)

Ben şiddetsizliğin şiddetten her zaman üstün olduğuna; affetmenin de cezalandırmaktan daha mertçe olduğuna inanıyorum. (Mahatma Gandhi Otobiyografi, Mahatma Gandhi)

Konu acıya katlanmak olunca, kadınlar her zaman erkeklere karşı galip gelirdi. (Mahatma Gandhi Otobiyografi, Mahatma Gandhi)

İnsan kendi potansiyelini gerçekleştirirse işte o zaman kendini gerçekleştirmiş olur, eğer ki bir kişi kendi potansiyelinden ve kendi gerçeğinden uzak başka bir iş yapıyorsa o bir insanın intihar etmesi gibidir. (Bhagavad Gita, Mahatma Gandhi)

Çocukların sırtına bir yığın kitap yüklemeyi hiç zorunlu görmedim. Her zaman öğrencinin doğru, gerçek kitabının öğretmen olduğunu düşündüm. (Bütün İnsanlar Kardeştir, Mahatma Gandhi)

Yürekten gelen, içten ve temiz istekler her zaman gerçekleşir. (Gandhi, Mahatma Gandhi)

Siz uygarlar, topunuz korkak insanlarsınız. Büyük adamlar, insanın hiç bir zaman kılık kıyafetine bakmaz, kalbine bakarlar. (Gandhi, Mahatma Gandhi)

Deneye deneye şunu anladım ki, insanın tasarılarını çoğu kez Tanrı altüst ediyor ama insanın son amacı gerçeğe ulaşmak olunca,tasarıları nasıl boşa giderse gitsin,işin sonu hiçbir zaman zararına değil, hatta çoğu zaman daha da hayrına oluyor. (Gandhi, Mahatma Gandhi)

Yürekten gelen, içten ve temiz istekler her zaman gerçekleşir. (Gandhi, Mahatma Gandhi)

Öğretmen, öğrencilerinin arasında olsun olmasın, bütün davranışlarına her zaman dikkat etmek zorundaydı. (Gandhi, Mahatma Gandhi)

Kuşku, her zaman için inançsızlığın ya da zayıf bir imanın sonucudur. (Gandhi, Mahatma Gandhi)

Akla, bedene ve ruha musallat olan binbir türlü ahlaksızlığın pençesinde yozlaşan bu toplumun sonu ne zaman gelecek? (Bir Delinin Anıları, Gustave Flaubert)

İnsan dediğin küstah oldumuydu, her zaman başarıya ulaşırdı. (Madame Bovary, Gustave Flaubert)

Abartılı sözler, en zayıf duyguları saklardı çoğunlukla; sanki ruhun doluluğu bazen en boş benzetmelerden taşmazmış gibi, ki taşardı. Öyle ya, hiç kimse, hiçbir zaman ihtiyaçlarını, görüşlerini, acılarını bütünüyle açıklayamaz. (Madame Bovary, Gustave Flaubert)

Geçti dediysem, sözgelimi geçti, çünkü insanın kalbinde her zaman bir şeyler kalır, içinde taşıdığın bir ağırlık gibi, bağrında! (Madame Bovary, Gustave Flaubert)

Sonsuz özgürlük içinde davranmak ve aynı zamanda da sorumluluğun özgürlüğün bedeli olduğunu bilmek, kurtuluşun ta kendisidir. (Garcia’ya Mektup, Elbert Hubbard)

Dünyanın tamamı fakirleştiği zaman tüm engellemelere rağmen vargücü ile çabalayan, başarılı olan, ama aynı sona maruz kalan kişiler için iyi şeyler söylemeyi diliyorum. (Garcia’ya Mektup, Elbert Hubbard)

Nasılsa inanmak istediklerine inanacaklar, o zaman kendin ol! (Garcia’ya Mektup, Elbert Hubbard)

Söylememiz gereken sözler kimi zaman öyle geç geliyor ki aklımıza… (Kadınlar Okulu, André Gide)

Benim için seçmek zorunluluğu her zaman çekilmez bir şeydi; seçmek, seçmek gibi değil de, seçmediğimi tepmek gibi geliyordu bana. (Dünya Nimetleri ve Yeni Nimetler, André Gide)

Sonra kendimi kadere bıraktım, bu da neredeyse her zaman için en sağduyulu şeydir. (Tohum Ölmezse, André Gide)

Önlem almaya zaman kalmadan, birdenbire yıkılıverir her şey. (Kadınlar Okulu, André Gide)

Şeytan, sevgiden yoksun olduğumuz zaman saldırır bize. (Pastoral Senfoni, André Gide)

Hayatın dalgalanmaları, onun ruhuna dinlenip nefes alacak hiç zaman bırakmamış olabilir mi? (Dar Kapı, André Gide)

Onlarla birlikte olduğum zaman duyduğum yalnızlık, son zamanlarda daha sık çekilmek alışkanlığını edindiğim çalışma odamdakinden daha çok acı veriyor bana. (Pastoral Senfoni, André Gide)

Hiçbir zaman olduğumu sandığım gibi olmadım ben. Durmadan değişirim. Öyle ki, çoğu zaman ben birleştirmesem, sabahki benliğim akşamki benliğimi tanıyamaz. Kendimden, kendim kadar farklı hiçbir şey olamaz. (Kalpazanlar, André Gide)

Ah! Gençlik… İnsan yalnız bir zaman sahip olur ona, yaşamının geri yanında da onu çağırıp durur. (Dünya Nimetleri ve Yeni Nimetler, André Gide)

Daha fazlası içim Didaktik Sözler websitesini ziyaret edin.


Zaman Temalı Özlü Sözler
Söz, DS Blog

Yorum Yaz